Geen producten gevonden...

Mes aanzetten of slijpen: wat is het verschil?

Mes aanzetten of slijpen: wat is het verschil?

Veel mensen zijn heel enthousiast als het aankomt op het slijpen van messen en scharen. Ze gaan vol overgave aan de slag. Helaas gaat het dan vaak verkeerd, merken wij in onze winkel regelmatig. Oorzaak: veel mensen eigenlijk niet zo goed wat het verschil is tussen het aanzetten en het slijpen van een mes. En takelen hun messen toe door de verkeerde hulpmiddelen op de verkeerde manier te gebruiken. Zonde!

Wat is de beste manier om je mes te onderhouden?

Ik hanteer zelf de volgende 'regels':
- Gebruik je je mes dagelijks? Laat het dan 1x per jaar professioneel slijpen door een slijper. 
- Voor het regulier onderhoud van een mes, is een aanzetstaal onmisbaar. 
 
Ga in ieder geval niet als beginner zelf aan de slag met een slijpsteen. Bij twijfel echt niet doen, want de slijper ziet te vaak messen die door 'eigenwijze' mensen zijn toegetakeld. Vraag advies aan een gespecialiseerde kookzaak - je bent uiteraard van harte welkom bij La Mesa Koken & Tafelen - over het gebruik en het onderhoud van een mes. 
 

Hoe gebruik je een aanzetstaal?

In het filmpje hieronder (gemaakt door de mensen van FoodTube.nl) krijg je duidelijk uitleg over de verschillende in aanzetstalen en hoe je het aanzetstaal zelf op een veilige manier moet gebruiken:Messenslijpservice bij La Mesa Koken & Tafelen 

Twee keer per jaar is messenslijper Johan Kunst bij La Mesa om al je (tafel)messen en scharen te slijpen. De kosten zijn tussen de € 2,50 en € 5,00 per mes. 
 

Op 1 maart 2014  van 10.30 tot 16.00 uur is Johan er weer! Kom op de dag zelf of breng de messen eerder en haal ze later weer op!
  

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Twitter

Facebook