Echt comfort food: spaghetti carbonara
Heerlijke pasta voor de koude, natte dagen!
Ingrediënten:
- 1 pak spaghetti (of verse spaghetti, nog lekkerder!)
- 1 klein bekertje slagroom of kookroom
- 2 eieren
- 125-200 gr spekreepjes
- knoflook naar smaak
- 125 gr geraspte parmigiano of grana padano
- platte peterselie naar smaak
- La Mesa biologische knoflookolie
Bereidingswijze:
Kook de spaghetti beetgaar. Bij het gebruik van verse pasta hoeft dit maar heel kort. Klop de slagroom en de eieren door elkaar met wat zout en peper. Bak in een koekenpan de spekreepjes in 4-5 minuten goudbruin. Voeg op het laatste moment de knoflook toe. Giet de spaghetti af, maar bewaar wat kookvocht. Meng het slagroomeimengsel door de hete spaghetti en roer goed. Meng de spek, knoflook en parmigiano door de spaghetti. Voeg als de spaghetti te droog is wat kookvocht toe. Strooi de peterselie erover, naar smaak een flinke scheut biologische knoflookolie en serveer direct.
Smullen maar! Echt een gerecht als het buiten koud is en je zelf ook een oppepper kan gebruiken!
Reacties
Wees de eerste om te reageren...