Geen producten gevonden...
Lekker koken, gezellig tafelen

Cherrytomaatjes halveren als een ninja (met een koksmes)

Cherrytomaatjes: ze zijn heerlijk, maar het halveren ervan is vaak wel een gedoe. Het kost (veel) tijd, je moet erg opletten dat je niet in je vingers snijdt en het is meestal een beetje een kliederboel. De 'life hacker' Dave Hax heeft voor allerlei huishoudelijke en keukentaken een slimme oplossing. In dit filmpje laat hij zien hoe je cherrytomaatjes halveert 'like a ninja'!

Inspiratiereis Chicago

Een van de leuke dingen van het hebben van een eigen zaak, is dat je ook regelmatig naar beurzen gaat om nieuwe inspiratie op te doen. Nu was ik begin maart met 4 andere kookzaken in Nederland uitgeloot om mee te gaan naar Chicago; naar de International Houseware Show. De beurs én de stad zijn zeker een aanrader! Chicago is een erg relaxte stad met veel leuke winkels met bijzondere concepten. Hieronder zie je een aantal foto's.

Mes aanzetten of slijpen: wat is het verschil?

Mes aanzetten of slijpen: wat is het verschil?

Veel mensen zijn heel enthousiast als het aankomt op het slijpen van messen en scharen. Ze gaan vol overgave aan de slag. Helaas gaat het dan vaak verkeerd, merken wij in onze winkel regelmatig. Oorzaak: veel mensen eigenlijk niet zo goed wat het verschil is tussen het aanzetten en het slijpen van een mes. En takelen hun messen toe door de verkeerde hulpmiddelen op de verkeerde manier te gebruiken. Zonde!

Andijviesalade met avocado en garnalen

Met dit weer - de zon schijnt volop hier in Den Haag - krijg ik alweer een beetje een lentegevoel. Fijn, want de 'zomerse' keuken is misschien nog wel meer aan mij besteed dan de 'winterse'. Toevallig kwam ik op een videosite dit recept tegen, van LeafTV. En dat delen we natuurlijk graag met je!

Twitter

Facebook