De meeste vleesmessen kenmerken zich door een lang, smal lemmet.
Minder weerstand dus en makkelijk te corrigeren. Zeker met een
vleesmes van Global kan men in een enkele beweging grote stukken
vlees in plakken snijden.
Er zijn verschillende vari...
Fileer- en uibeenmessen zijn er in verschillende lengtes en uitvoeringen. Veelal
zijn ze flexibel zodat het lemmet contact kan houden met de graat om
de huid van een verse vis te scheiden. Fileer- en uitbeenmessen hebben altijd een
zeer smal lemme...
Mooie 6-delige Luxury Line messenset met olijfhouten heft van Laguiole. Al meer dan 200 jaar worden de messen van Laguiole in de Zuid-Franse streek Aveyron gemaakt.
Steakmessen hebben vaak een kartelig lemmet waardoor ze uitermate geschikt zijn om vlees te snijden. Het Global Steakmes heeft een glad lemmet maar snijdt evengoed door het vlees heen.
Een serveerpincet wordt in de keuken gebruikt om vlees om te draaien en op te pakken. Het voordeel van een pincet is dat de vleessappen niet uit het vlees lopen zodat het lekker mals blijft.
Officemesjes zijn eigenlijk kleine koksmesjes. Universeel in het gebruik dus voor het snijden van kleinere ingrediënten. Officemesjes worden ook wel schil of tourneermesjes genoemd.
Het koksmes is het meest gebruikte mes in de keuken. Alle Global messen zijn gemaakt van gepatenteerd CROMOVA 18 RVS. Er zijn diverse maten koksmessen verkrijgbaar. Dit koksmes is 18 centimeter lang.